JB-stugan

JB-stugan är en friggebod som är helt handbyggd.
Friggeboden är byggd med kvaliten främst och ger dig ett mycket åldersbeständigt hus! Materialet är väl tilltaget och lösningarna är beprövade och genomarbetade. Stugan levereras i sektioner som är enkla att montera.

Behöver du hjälp med att välja friggebod? Klicka på rutan till höger.

  • » Väggar med panel och förmonterade fönster
  • » Färdigt golv och tak
  • » Veranda i färdigsågade delar
  • » Förmonterat räcke
Mer informationKonstruktion

Att tänka på vid köp av friggebod

Vilket behov har ni för er nya friggebod?
Ska ni använda den som gäststuga förråd, bara på sommaren etc?

JB-stugan kan skräddarsys efter dina önskemål och har många användningsområden. Varför inte en bastu, eller ett eget rum till tonåringen?

Det finns friggebodar från ca 20.000 och uppåt, dessa billiga modeller är kraftigt underdimensionerade, och ofta knuttimrade. En knuttimrad stuga har inte bärande regelstomme, utan väggarna i sig själva är bärande. Om du vill tilläggsisolera en sådan stuga är det mycket omständigt, eftersom du behöver göra ingrepp i de bärande väggarna för att ta upp luftspalter. Då krävs oftast att du bygger en ny regelstomme om stugan ska förbli stabil. På JB-stugan som är byggd som ett riktigt hus finns redan från början regelstomme med 600cc och den är redan förberedd för tilläggsisolering. JB-stugan byggs helt från lösvirke.

Enbart materialet till en JB-stuga är mer värt än de kompletta byggsatser som finns att köpa extra billigt. Du får även en riktig takbeklädnad av plåt med din JB-stuga. Något som saknas på de billiga modellerna. Du kan välja mellan plåttak med tegellook, eller falsad plåt i väl tilltagen tjocklek som förbereds av plåtslagare. JB-Stugan har handbyggts i många exemplar under åren, och utstått mycket väder och vind.

Vill du vara säker på att få en stuga som ger dig glädje i många år så ska du välja en stuga som inte är massproducerad. Välj istället en stuga som är byggd med eftertanke och med omsorg.

Christer Almquist
VD CA Bygg

Tillbaka till toppen

Läs om vad man ska tänka
på vid val av friggebod